F.

* Negatieven van foto’s kunt u het best bewaren in een speciaal daarvoor te verkrijgen opbergmap of -boek. De negatieven worden hier in doorzichtig papier geschoven, hetgeen beschadigingen voorkomt.

G.
Alles over het ontstaan van de crisis. Klik op het boek om te bestellen.


Hoe kan het dat de dollar onbeperkt wordt bijgedrukt en de VS een groot deel van
zijn schulden door China laat financieren? Hoe beïnvloedt de schuldenlast van
Griekenland en Ierland onze economie en de waarde van de euro? Het antwoord ligt
in het systeem van schuldopbouw.
Ons internationale geld– en
kredietsysteem is losgeraakt van zijn ankers. Er is sprake van ongeremde
kredietcreatie, waar zowel overheden en banken, als consumenten en bedrijven
belang bij hebben. De keerzijde is: toenemende inflatie, fluctuerende koersen en
terugkerende bubbels.

* Gouden googletips:
1. Laat Google de leemte in uw kennis opvullen. Plaats een * in de zinsnede of vraag, die u voltooid wilt hebben. Google vult vervolgens de ontbrekende informatie in. Als u b.v. niet alle woorden herinnert van de befaamde uitspraak van koningin Marie-Antoinette, kunt u Google inschakelen. Zoek naar ´laat ze dan * eten en u krijgt als antwoord:  ´cake´.
2. Zoek op basis van afbeeldingen. Sleep de foto in het zoekvak of plak het internetadres van de foto in google . De derde manier is de foto te uploaden.
3. In een paar seconden kunt u de definitie van een term verkrijgen. Type ´define´ in gevolgd door de term van uw keuze. Google doorzoekt dan razendsnel online woordenboeken.Google logo
4. Gebruik google als rekenmachine. Type in het zoekvakje 87*4 en het antwoord”348′ wordt meteen gegeven.
5. De zoekmachine werkt ook prima als conversietabel. Wilt u weten hoeveel euro 85 dollar is dan typt u ’85 dollar in euro`.
6. U heeft een college gevolgd over de gezondheidszorg en u wilt de PowerPoint nog een keer bekijken. Type in ‘filetype: pptgezondheidszorg’ liefst gevolgd door de naam van de spreker. Excelbestanden vindt u via ‘xls’. Pdf’s via ‘pdf’ .
7. Google Translate biedt automatische vertalingen in 57 talen. Hele artikelen zijn in een paar seconden vertaald. Niet perfect maar wel bruikbaar.
8. Google Scholar biedt een simpele manier om wetenschappelijke artikelen te doorzoeken. Ook scripties, boeken en gerechtelijke uitspraken zijn zo vindbaar.
9. Heeft u uit een studieboek slechts een korte passage nodig, raadpleeg dan Google boeken. Type de titel van het boek in. Klik daarop en u kunt via de inhoudsopgave bij een groot aantal passages komen. U kunt ze helaas niet printen maar alleen lezen.
10. Studenten die aan een project werken met meerdere bestanden, kunnen met Google Sites eenvoudig zelf een website bouwen.

H.

* Verbleekte handschriften worden beter leesbaar als men ze bedekt met vloeipapier gedrenkt in een oplossing van ijzervitriool.

I.

*Inhoudsopgave maken in Word: word heeft een optie om automatisch een inhoudsopgave te maken. Hiervoor moet u wel hoofdstukken met kopteksten gebruiken. Ga om een inhoudsopgave te maken naar een lege pagina voor de geschreven tekst en kies voor invoegen en vervolgens voor verwijzing. Klik op index en inhoudsopgave. Kies voor het tabblad inhoudsopgave. In het menu opmaak kunt u de stijl kiezen waarin u de inhoudsopgave wilt hebben. Maak een keuze en klik op ok. Word heeft nu een inhoudsopgave voor u gemaakt.

* 10 tips voor uw inkomen:
1. Sta er een keer per jaar bij stil. Voorkom dat u later moet zeggen: ik had geen tijd om het te regelen. Kies een vast moment, bv. de week waarin u jarig bent, om even stil te staan bij uw inkomen later. Bedenk dat u daarvoor steeds meer zelf in actie moet komen. De AOW en de werknemerspensoienen komen steeds meer onder druk te staan.
2.Vraag advies over de mogelijkheden. Er kan meer dan u misschien denkt. Voor het inkomen voor later zorgen is meer dan alleen een lijfrente afsluiten. Behalve fiscale zijn er ook niet-fiscale mogelijkheden En hebt u al overwogen om uw woningschuld geheel of gedeeltelijk af te lossen? Hoe minder lasten u later hebt, hoe meer u dan van uw inkomen overhoudt. Onbekendheid met de mogelijkheden en onzekerheid over de economie bemoeilijken het om keuzes te maken.
3. Levensstjil na uw pensionering. Wilt u op uw 65ste, 66ste, 67ste of nog later stoppen met werken? Hebt u de mogelijkheid van deeltijdpensioen overwogen? oe wilt u wonen? Welke activiteiten wilt u ondernemen en welke uitgaven hangen daarmee samen? Het kan lastig zijnom dit in te schatten. Voorbeeldberekeningen kunnen u op weg helpen.
4. Begin op tijd met regelen. Hoe later u daarmee start, hoe moeilijker het is om voor een goed inkomen voor later te zorgen. Begin daarom zo snel mogelijk met opbouwen, bv. door de sparen of te beleggen. En door uw woningschuld geheel of gedeeltelijk af te lossen, is de overwaarde van uw woning na uw pensionering mogelijjk een appeltje vor de dorst. Ook kunt u ervoor kiezen genoegen te nemen met een iets minder riante ouderdagsvoorziening.
5. Breng lijn aan in uw pensioenopbouw. Veertig jaar voor dezelfde baas werken, is tegenwoordig een uitzondering. Het wordt juist aantrekkelijk gevonden om regelmatig te switchen. Ook carrièreonderbrekingen komen vaak voor. Misschien hebt u een sabbatical genomen of een tijdje als zelfstandige gewerkt.Dergelijke stappen kunnen gevolgen hebben voor uw pensioenopbouw. Het is verstandig de waarde van uw pensioenaanspraken op een rijtje te laten zetten.
6.  Denk aan de gevolgen van een scheiding  Bij een scheiding verdeelt u de gemeenschappelijke bezittingen. Dit geldt ook voor de oudedagsvoorziening die u hebt opgebouwd (tenzij dit bv. doot huwelijke voorwaarden is uitgesloten). De verdeling van ouderdagsvoorzieningen is aan strikte regels gebonden en kan zorgen voor een hiaat in de pensioenopbouw. Uw bank kan u hier persoonlijk over adviseren.
Voor ondernemers:
7. Verzeker uw inkomensrisico’s.  Om een inkomen voor later op te bouwen, hebt u een inkomen nodig, ook als u arbeidsongeschikt bent. Bedenk ook wat er gebeurt als het inkomen van uw partner wegvalt. Kunt u dan zelf ook nog voor een goede oudedagsvoorziening zorgen? Dit kan een reden zijn om bv. het overlijdensrisico te verzekeren.
8. Denk aan uw fiscale oudedagsreserve. Ondernemers met een eenmanszaak of een vennootschap onder firma kunnen met de fiscale oudedagsreserve (FOR) binnen het eigen bedrijf voor de oudedagsvoorziening sparen. Als u daarvoor kiest, is het verstandig ook daadwerkelijk een bedrag te reserveren. Anders is er op het moment dt de FOR vrijvalt, geen geld om de lijfrente te kopen. De FOR kan dan niet voor inkomensaanvulling worden gebruikt.
9. Ken de verkoopwaarde van uw bedrijf . Het is van belang de verkoopwaarde van uw bedrijf realistisch in te schatten. Stel die verkoopwaarde ook regelmatig bij. Zo voorkomt u teleurstellingen op het moment van bederijfsoverdracht. Bedenk ook dat een soepele bedrijfsoverdracht lang niet altijd vanzelfsprekend is. Soms is een bedrijf niet verkoopbaar of voor een veel lagere prijs dan gedacht.
10. Stop niet alles in uw bedrijf.  Het is belangrijjk dat u als ondernemer, zodra het kan, iets opzijzet voor uw inkomen voor later. In de praktijk reserveren ondernemers wel, maar laten ze het geld in de onderneming zitten. Dit kan een gevaarlijke strategie zijn. Als het met het bedrijf verkeerd gaat, is mogelijk ook het inkomen voor later weg. Het is aan te raden om een persoonlijk advies in te winnen over inkomensvoorzieningen die zowel zakelijk als privé passen.

* Dikke inkt mag niet worden verdund met water, maar wel met een scheut azijn of ammonia.
Is er een stalen pen in de inkt gevallen, dan moet die er meteen worden uitgehaald (met een magneet) aangezien pennen de inkt ontleden.
Schrijven met onzichtbare inkt kan leuk zijn. Papier in plaats van met inkt met uiensap beschrijven. Het schrift wordt zichtbaar na verwarmen boven een kaars.
Zeer zwak zwavelzuur heeft hetzelfde effect.

* Internet zoals we nu kennen, kwam pas in 1996.
De ontwikkelingen  op het gebied van internet hebben niet stilgestaan. Niet alleen wordt het steeds sneller, we kunnen-met wifi- nu ook draadloos internetten. Hier kunnen meerdere computers tegelijk gebruik van maken, zodat u in de tuin kunt internetten, terwijl de kinderen aan het gamen zijn.
Internet moet veilig zijn. Hierna 8 tips om veilig te internetten vooral op vakantie:
1. maak liever geen verbinding met een open wifi-netwerk, dus zonder wachtwoord
2. mocht u toch verbinding met een open netwerk maken, voer geen persoonlijke gegevens in zoals wachtwoorden en inlognamen
3. ook een verbinding met het slotje is niet altijd te vertrouwen
4. gebruikt u geen wifi, zet deze dan uit op uw apparaat
5. verbind niet automatisch met bekende netwerken
6. wilt u onderweg vertrouwelijke info versturen, maak dan gebruik van 3G- of 4G verbinding.
7. gebruik een browser die onthoudt wanneer een website vraagt om ‘in het vervolg uitsluitend beveiligde verbindingen voor deze website te gebruiken’.
8. varieer uw wachtwoord-gebruik.                 Bron: ANWB

K.

* Drie tips voor een kantoor aan huis:
1. Zorg voor een ruimte waar alleen in wordt gewerkt en niet tevens een speelhoek is voor de kinderen of een logeerkamer.
2. Richt de ruimte in als een kantoor . Zorg voor goede spullen. Naast de computer, een ruim bureau en een goede stoel staat hier ook een printer, een snij- en plastificeermachine.
3. Naast het organiseren van uw werk, moet u ook proberen om dat met uw privéleven te doen. Mensen weten dat u thuis bent, dus komen ze sneller een gezellig bakkie koffie doen, zeg dan eerlijk dat het niet uitkomt of zorg dat het echt niet langer dan een half uurtje duurt.

Kantoorergernissen zijn:
1. Collega’s die weigeren fouten toe te geven of verantwoordelijkheid te nemen.
2. Deadlines en afspraken die niet worden nagekomen.
3. Vieze openbare ruimten.
4. Luid telefoneren of privégesprekken voeren.
5. Roddelen.
6. Onaangename luchtjes.
7. Alcohol of roken op kantoor.
8. Zakelijke cliché’s.
9. Luie collega’s.
10. Niet aangevulde kantoorartikelen.

* Kantoormensen dienen een flesje tetra of wasbenzine in hun bureaulade te bewaren; het kan van pas komen bij allerlei vlekjes, zoals bv. van schrijfmachinelint (ouderwets), verse verf, verse stempel- of drukinkt e.d., die als ze nog vers zijn, hiermee spoedig verdwijnen.

* De Kerstborrel do’s en dont’s:
Do: kom op tijd en blijf minstens een uur
Praat ook eens met andere collega’s dan degenen die u elke dag ziet
Geshikte gespreksonderwerpen zijn: het werk, vakantieplannen en tv-programma’s.
Eet voldoende voordat u naar de borrel gaat, zodat u uzelf niet te buiten gaar aan het buffet en niet op uw kop staat van één glas wijn. En drink veel water.
Dont”s: Roddel niet: iedereen denkt dan: haar/hem vertel ik nooit meer iets.
Praat niet alleen over uzelf. En praat niet over politiek.
Vraag uw baas tijdens de borrel niet om opslag.
Vermijd te persoonlijke onderwerpen als uw relatie.
Draag geen onthullende kleding.

* Een mooie kopie maken van een krantenartikel gaat soms moeilijk, de achterkant schijnt erdoor. Neem een vel zwart papier en bedek de achterkant van de kopie ermee. U krijgt een goede kopie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *